Skriv dit barn op via pladsanvisningen
Når du skal skrive dit barn op til vuggestue eller børnehave, skal du gøre det via
Pladsanvisningen.
Takster og fripladsansøgning
Lukkedage
I Skoven følger vi Glostrup Kommunes lukkedage. Her kan du finde listen over lukkedagene.
Aula som forældreintranet
Aula er kommunes kommunikationskanal i dagtilbud, folkeskoler og SFO'er. Aula er et digitalt værktøj, der gør det muligt for pædagoger og forældre at kommunikere digitalt med hinanden.
Det er Kombit, der er kommunernes it-fællesskab, der står bag Aula.
Aula skal bruges til at kommunikere om børnenes hverdag og skal skabe et godt og trygt rum for al kommunikation omkring barnet. Derfor har sikkerhed og brugervenlighed været i højsædet i forbindelse med udviklingen af Aula. Man har ønsket at skabe en enkel løsning, som er nem for medarbejderne at arbejde i, og hvor forældrene let kan følge med i børnenes hverdag.
Udover kommunikation om den pædagogiske hverdag, vil forældre også kunne registrere fremmøde, fravær, ferie og se fotos i Aula.
Ved første login vil der være en række tilladelser og samtykker, du skal tage stilling til, så Aula opsættes efter dine behov og ønsker. Det drejer sig fx om billeder af dine børn må vises på Aula. Du giver dit samtykke ved at markere ved Alle Ja eller Nej ud for det enkelte barn. Vær opmærksom på, at du kan give samtykke på forskellige niveauer.
Find flere vejledninger her
Vejledninger forefindes via Aulainfo.dk
Når dit barn holder ferie/fri
Meld via Aula om dit barn kommer/ikke kommer i institutionens ferieperioder. Opret fridage, hvis dit barn holder fri uden for institutionens ferieperioder.
Billeder
Via Aula kan man se alle de billeder, vi lægger op fra Skoven. Det kan for eksempel være fra en tur eller en anden aktivitet.
Tilladelser
Institutionens tilladelser fremkommer via Aula.
Vi anbefaler en privat ulykkesforsikring
Børnene er ikke dækket af en ulykkesforsikring, når de er i institutionen. Vi anbefaler derfor at I tegner en privat ulykkesforsikring.
Start i vuggestue
Det er altid muligt at kontakte institutionsleder Line Larsen på telefon 9243 5043 for en rundvisning eller for at aftale det første møde inden opstart i Skoven afdeling Bøg.
Når barnet starter, vil det være en god ide at afsætte en til to uger, hvor en af forældrene er deltagende. Barnet har mulighed for at lære de nye omgivelser at kende, forældre og pædagoger har mulighed for at have en tæt dialog om barnets trivsel. Forældre og det pædagogiske personale aftaler fra dag til dag, hvordan starten forløber.
Start i Børnehave/overflytning
Når barnet er i alderen fra ca. 2 år og 10 måneder og op til ca. 3 år flytter barnet fra vuggestue i afdeling Bøg til børnehave i afdelingen Gran. Den interne overgangsprocedure er under udarbejdelse i personalegruppen i et samarbejde med forældrebestyrelsen.
Når du afleverer og henter dit barn
Af hensyn til dagens planlægning vil vi gerne vide senest kl. 9.00, om børnene holder fri eller er syge. Hvis dit barn kommer senere end sædvanligt, vil vi gerne vide besked, så vi kan planlægge bedst muligt.
Aflever barnet til en medarbejder, så vi kan sikre en god modtagelse og lytte til evt. beskeder.
Ved afhentning af barnet, hav kontakt til en medarbejder, der vil orientere om barnets dag.
Når andre henter dit barn
Når andre henter dit barn, skal denne besked gives via Aula.
Ind-og ud-krydsning
I skal krydse børn ind/ud på den elektroniske infotavle.
I afdeling Bøg er infotavlen i alrummet på væggen til højre for indgangsdøren.
I afdeling Gran er infotavlen til venstre for indgangsdøren.
Hvis der ikke er forbindelse til nettet, taster pædagogerne dit barn ind eller ud, via ipads på grupperne.
Skiftetøj
I garderoben hænges overtøj, fodtøj og evt. sutter. Da vi er ude i alt slags vejr, er det vigtigt at overtøjet passer til årstiden.
På badeværelset eller i garderoben findes en kurv/hylde til hvert barn, hvor ekstra tøj, der kan tåle institutionslivet lægges. Det er godt hvis der altid ligger: 1 stk. undertøj, 2 bluser, 1-2 par bukser samt et par strømper/strømpebukser.
Dit barn, der stadig sover til middag, har mulighed for at sove i en af Skovens krybber eller barnevogne. Dette aftales individuelt med medarbejderne. Når barnet bliver lidt større, er der mulighed for at sove til middag på en madras på én af stuerne.
Om sommeren: Husk at smøre dit barn i solcreme om morgenen. Barnet får smurt solcreme på i institutionen midt på dagen. Husk også at det er en god ide at give barnet solhat/kasket med og bluse med lange tynde ærmer.
Skriv altid navn i dit barns tøj, sko og i evt. sut og sovebamse.
Sygdom – hvornår må mit barn komme i institution?
Hovedreglen er at syge børn ikke må møde i daginstitution. Et barn med smitsom sygdom må først komme i institution, når det ikke længere smitter. Ved sygdom anbefaler vi en feberfri dag hjemme. Barnet er rask, når det på sædvanlig måde kan klare at opholde sig i daginstitutionen. Det vil sige, at barnet skal kunne deltage i de aktiviteter, det plejer, uden at det kræver særlig pasning. Fortæl os hvis barnet har været sygt f.eks. i weekenden eller får medicin.
Medarbejderne må ikke give medicin, men er der receptpligtig medicin mod kroniske sygdomme som skal gives, skal institutionen have en erklæring fra lægen, samt grundig instruktion.
Der er morgenmad frem til kl. 7.30
I Skoven tilbyder vi morgenmad til alle børn frem til kl. 7.30.
Institutionens åbningstider
Nye åbningstider fra den 2. januar 2023
Mandag: 6:30-17:00
Tirsdag- fredag: 6.30- 16:30